BlueMeter

W-meting in een handomdraai

 IJKSTAPPEN

Fig 1 - BlueMeter

Artikelnummers

  • A2C59513514 - BlueMeter
  • 2910000485400 (optie) - Zuignap voor BlueMeter 
  • A2C31102500 (optie) - Reflectorpaal (2 benodigd) of  1601-2100-050-001 (optie) - Gepolariseerde Reflectorstrips

Ijkstap referentie: Stap 8

Werking

De BlueMeter wordt gebruikt bij het bepalen van de W-Waarde (Wegimpulswaarde) op een 20 meter-baan. Indien ook gebruik gemaakt wordt van de TyreMeter Pro, dan wordt gelijktijdig de L-Waarde bepaald (bandomtrek). 

Nadat de test op de WorkshopTab is gestart rijdt men met het voertuig langs de eerste reflectorpaal waarna de meting wordt gestart. Bij het passeren van de tweede reflectorpaal wordt de meting gestopt waarna de W-waarde (en eventueel ook de L-waarde) wordt bepaald.

De mogelijke ijkstappen om de L-en W-Waarden te bepalen staan in de Kennisbank vermeld:

W-Waarde 
L-Waarde

Reflectorpalen / reflectorstrips

Reflectorpalen dienen netjes haaks op de weg te zijn bevestigd. Indien van eigen reflectorpalen gebruik wordt gemaakt, dienen de palen voorzien te zijn van gepolariseerde reflectorstrips.  De hartafstand  tussen beide reflectorstrips dient ingegeven te worden in de WorkshopTab. 

Let er bij plaatsing van de reflectorpalen op dat er geen reflecties zijn en dat er geen zonlicht direct op de sensor of strips schijnt, want dit kan de werking/detectie beïnvloeden. Als u in de schaduw wilt werken, let er bij positionering naast een wand of muur dan op dat bij eventuele GNSS-testen de satellietdoorgifte op die locatie op de juiste wijze detecteerbaar is. 

 

Figuur 2 - Gebruik van de Bluemeter met reflectorpalen (en in combinatie met de TyreMeterPro)