BlueCan

 IJKSTAPPEN

Fig 1 - BlueCan set - gemakkelijk serienummers uitlezen van moeilijk bereikbare DSRC-antennes

 Artikelnummers

  • 2910002364000 - BlueCan Kit
  • 2910002349400 -OBD/BlueCan licentie voor Workshop Tab (deze licentie is standaard beschikbaar voor werkplaats aangesloten bij het DTCO 4.0/4.1 Ready Concept.

IJkstap referentie: Stap  12

 Voordelen

  1. Bespaar tijd: moeilijk bereikbare DSRC-modules kosten veel tijd om serienummers te achterhalen. Bij veel voertuigen bespaar je met de BlueCan 30 tot 45 minuten per voertuig.
  2. Indien een DTCO niet is uitgerust met een externe module (alleen een antenne) dan is het serienummer van de externe module geprogrammeerd in de DTCO. 

Let op

Stoneridge tachografen hebben altijd een externe module. DTCO tachografen hebben in principe een interne DSRC-module. Hierbij geldt wel dat als een DTCO gebruikt wordt in een 'Stoneridge omgeving' (deze tachograaf niet leverbaar of een Stoneridge vervangen door een DTCO), dan is een externe DSRC-module van toepassing.  Controleer dus eerst op de juiste configuratie.

 

Werking

Aangezien de BlueCan-module een bluetooth module is, dient deze ook als bluetooth apparaat te worden gekoppeld aan de WorkshopTab.

Omdat een externe DSRC-module op de voertuig A-CAN of C-CAN is aangesloten, wordt een complete kabelboomaansluiting geleverd inclusief een schakelaar. Zowel de A-CAN als de C-CAN connectorkabels worden aangesloten en met behulp van een microswitch kan geschakeld worden tussen beide CAN-bussen. Indien al van tevoren bekend is op welke CAN-bus de externe DSRC-module is aangesloten, kan de schakelaar direct op CAN1 (A) of CAN2 (C) gezet worden.

De slimme tachograaf MOET geactiveerd zijn (KITAS 2185 is dus gekoppeld) en er moet een werkplaatskaart in de tachograaf zijn geplaatst. Verder dient de tachograaf in de kalibratiemodus te staan. Dit gebeurt indien de werkplaatskaart minimaal 30 seconden lang ingevoerd is in de tachograaf.

Nadat alles op de juiste wijze is geplaatst kan het DSRC-serienummer worden uitgelezen en de CAN controle (juiste werking CAN-bus) worden uitgevoerd.