VDO Academy

De #1 opleider voor tachograaftechnici

VDO Academy is dé plek voor tachograaf gerelateerde opleidingen en trainingen. Met gedreven trainers en praktijkgerichte programma’s geniet u van de beste kwaliteit.

Al duizenden cursisten hebben met succes een opleiding of training gevolgd bij Continental/VDO's VDO-Academy. Goed opleiden van werkplaatspersoneel met betrekking tot tachografen nemen wij heel serieus en delen daarom onze kennis als tachograaffabrikant maar al te graag. Als één van de weinigen zijn onze opleidingen en trainingen praktijkgericht, zodat u verzekerd bent van de beste informatie.

Voor werkplaatsen biedt de VDO Academy de volgende trainingen aan:

Opleidingen voor nieuwe tachograaftechnici

Naam: Opleiding Tachograaftechnicus, inclusief IBKI examen
Duur: 4 dagen, inclusief examen op 4e dag.
Voor wie: De opleiding Tachograaftechnicus is speciaal voor werkplaatspersoneel die zich gaat bezig gaan houden met inbouwen, repareren, ijken en verzegelen van (slimme) tachografen. Na het behalen van het examen, en nadat het bevoegdheidpas is aangevraagd en ontvangen, mag men werkzaamheden aan of verbandhoudende met tachografen, zoals het ijken en het afmelden bij de RDW, uitvoeren.  Met behulp van werkende demomodellen en gebruik van VDO werkplaatsapparatuur wordt de aanstaande tachograaftechnicus in een praktijkgerichte omgeving opgeleid. De hele reeks van tachografen komt hierbij aan bod - van Analoge tachografen tot en met d nieuwste slimme tachograaf.

Meer informatie en inschrijven


 

Naam: Bevoegdheidsverlening training, inclusief IBKI examen (met slaaggarantie)
Duur: 1 dag, inclusief examen.
Voor wie: Sinds 1 januari 2017 moet iedere monteur die werkt met tachografen in het bezit zijn van de bevoegdheidspas. Zonder deze bevoegdheid is het niet toegestaan om tachografen te installeren, te repareren en te ijken. Deze bevoegdheid moet elke 4 jaar worden verlengd.  Deze examentraining waarbij alle relevante stof over de tachograaf en de bijbehorende werkwijze voor installeren, repareren en ijken ervan wordt opgefrist en kennis met laatste feiten over onder andere het ijkproces en regelgeving wordt aangevuld, zodat u met succes uw examen kunt afleggen. Continental/VDO wil graag dat u weer snel als tachograaftechnicus aan de slag gaat. Daarom biedt Continental/VDO een slaaggarantie: Lukt het niet om te slagen, dan biedt Continental/VDO een kosteloze herhaling van de training (exclusief examenkosten). 

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN


 

 

Naam: Tachograaf opfristrainingen
Duur: 1 dag
Voor wie: Regelgevingen veranderen, tachografen veranderen. Deze training neemt de deelnemer op uitdagende en interactieve wijze door het hele ijkprocess en nieuwe en  relevante stof over de tachograaf. Na deze traininig zijn de deelnemers weer helemaal op de hoogte van alle veranderingen en blijft hun kennis van ijken op een hoog niveau. Deze trainingen vinden jaarlijks plaats en jouw werkplaats wordt uitgenodigd door onze VDO geautoriseerde partners.


 

NaamTachograaf Experttrainingen
Duur: 1 dag
Voor wie: Bij introductie van een nieuwe tachograaf, gestuurd door nieuwe Europese wetgeving, wordt de tachograaftechnicus opgeleid tot het kunnen begrijpen van de nieuwe wetgeving, het vertalen ervan naar de nieuwe tachograaf en het feilloos kunnen ijken ervan. Op deze wijze wordt de tachograaftechnicus klaargestoomd voor de aankomende wijzigingen en zodra deze zich aandienen kan hij/zij direct aan de slag. 

Vraag deze training aan bij één van onze VDO geautoriseerde partners