Enthousiaste praktijkervaringen

Onze ambassadeurs


Biemans Deurne over de nieuwe VDO WorkshopTab 2:
"Dankzij het DTCO Ready-contract is de opleiding van onze mensen gewaarborgd"


Enthousiasme van de gebruiker

Met de WorkshopTab kan een technicus van een truckwerkplaats tachografen op een snelle en gemakkelijke manier configureren, kalibreren en ijken. 
“Fons Wannemakers, chef van onze werkplaats, had al geruime tijd ervaring met de eerste VDO WorkshopTab”, zegt Ron van de Westerlo, hoofd Finance&Control, “en zijn enthousiasme daarover is één van de redenen dat we snel wilden starten met de nieuwe WorkshopTab 2.”
Biemans is een bekende naam in Noord-Brabant. In 2002 startte de huidig directeur en eigenaar Marcel Biemans de onderneming in Deurne met grondverzetwerkzaamheden als belangrijkste activiteit. In de loop der jaren heeft M. Biemans Group gestage groei doorgemaakt en zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire organisatie. Op een vijftal locaties in Deurne en Venray zijn ongeveer 60 medewerkers werkzaam. Dagelijks is Biemans met voertuigen onderweg door Nederland en Europa en daarnaast wordt divers landmaterieel ingezet op verschillende locaties. De locatie in Deurne werd in 2016 overgenomen van Renault dealer Verhaegh en is nu volledig in gebruik als werkplaats. Biemans is lid van de TopTruck-dealerorganisatie.

Snel en betrouwbaar

“Het DTCO Ready contract, en de nieuwe WorkshopTab 2 die daarbij hoort, zorgen ervoor dat we onze klanten een uitstekende service kunnen bieden. Dankzij de automatische updates heb je altijd de nieuwste software en onderdelen beschikbaar. Zo komt een klant niet voor verrassingen te staan. Als je kijkt naar het hele ijkproces, dan vinden onze monteurs de handige “Wizard” misschien wel het belangrijkste hulpmiddel. Die neemt je namelijk mee door het hele proces en zo kun je geen onderdeel vergeten. Bovendien ben je ook nog eens een stuk sneller, omdat je zelf niet hoeft na te denken over alle ijk-stappen. Verder maken het manipulatierapport en de registratie van zegels in de seal base het werken voor ons echt een stuk gemakkelijker. En misschien wel het belangrijkste: de kennis blijft altijd actueel, doordat het contract voorziet in een tweejaarlijkse training voor 2 personen.”

Prettig werken

“Fons Wannemakers, onze chef werkplaats, is eigenlijk al gepensioneerd, maar ondersteunt onze twee deskundige monteurs gemiddeld nog twee of drie dagen per week met zijn kennis en ervaring”, vertelt Van de Westerlo. Fons Wannemakers zelf, bescheiden als hij is: “Ik wil het goed achterlaten voor mijn collega’s en ik vind mijn werk gewoon nog iedere dag leuk. Daarom ga ik graag wat langer door.”

Een complete oplossing

Met de WorkshopTab 2 heeft Biemans een complete oplossing in handen. Je kunt er niet alleen ijkingen mee uitvoeren, maar ook de nieuwste slimme tachografen mee configureren. Hij is helemaal klaar voor de Mobility Package.
Van de Westerlo adviseert om voor contracten en leveringen van hardware altijd samen te werken met een VDO geautoriseerde partner. Zelf doen ze dat al jaren met Info Instruments uit Breda. Waarom? “Een partner kan de specialistische kennis bieden die je zelf niet altijd in huis hebt. Wij hebben daar echt al veel profijt van gehad. De intensieve samenwerking draagt bij aan het succes van onze werkplaats.”

De overhandiging van de eerste WorkshopTab2 aan een universele werkplaats: 
Jeroen Foppele van VDO Partner Info Instruments (links) en
Ron van de Westerlo (rechts) van Biemans Group (rechts) .

Meer weten over M.Biemans Group? Kijk hier