Tachograaf

Wat is een tachograaf?

Een tachograaf is een apparaat dat wordt gebruikt om informatie bij te houden over de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs. Het is een essentieel instrument om ervoor te zorgen dat de rijtijdenwetgeving wordt nageleefd en dat chauffeurs voldoende rust krijgen. Een tachograaf registreert gegevens zoals de snelheid van het voertuig, de afgelegde afstand en de werktijden van de bestuurder.

Word VDO Werkplaats

Waarom is een goed functionerende tachograaf belangrijk?

Een goed functionerende tachograaf is cruciaal voor zowel vrachtwagenchauffeurs als transportbedrijven. Het correct registreren van de rij- en rusttijden is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook essentieel voor de veiligheid op de weg. Een nauwkeurige tachograaf zorgt ervoor dat chauffeurs voldoende rust krijgen en voorkomt vermoeidheid tijdens het rijden. (en vermindert de kans op onveilige verkeerssituaties?)

Onderhoud en kalibratie van tachografen

Om ervoor te zorgen dat een tachograaf correct functioneert, is regelmatig onderhoud en kalibratie vereist. VDO Werkplaatsen begrijpen het belang van een goed onderhouden tachograaf en bieden professionele diensten aan voor onderhoud en kalibratie. Hun technici zijn speciaal opgeleid en ervaren in het werken met verschillende soorten tachografen en zorgen ervoor dat deze precies zijn ingesteld volgens de wettelijke vereisten.

Reparaties en vervanging van tachografen

Soms kan een tachograaf defect raken en reparatie of zelfs vervanging vereisen. VDO Werkplaatsen bieden uitgebreide reparatiediensten voor tachografen. Hun technici kunnen de juiste diagnose stellen en verschillende soorten problemen oplossen, of het nu gaat om een mechanisch defect, een softwarefout of een elektrische storing. Indien nodig kunnen tachografen vervangen door de nieuwste modellen die aan de laatste normen voldoen.

tachograaf van VDO

Tachograafkalibratie en legalisatie

Een correct gekalibreerde tachograaf is van groot belang om ervoor te zorgen dat de gegevens die opgeslagen worden accuraat zijn en voldoen aan de wettelijke normen. VDO Werkplaatsen bieden professionele tachograafkalibratie- en legalisatiediensten aan. Hun  gekwalificeerde technici zorgen ervoor dat de tachograaf nauwkeurig is gekalibreerd en voldoet aan de geldende regelgeving.

Na de kalibratie ontvangt u een officieel kalibratiecertificaat dat als bewijs dient dat uw tachograaf nauwkeurig is gekalibreerd. Dit certificaat is belangrijk bij controles door de autoriteiten en kan helpen om boetes en mogelijke juridische problemen te voorkomen.

Tachograafaccessoires en software

Naast het onderhoud, de reparatie en de kalibratie van tachografen bieden VDO Werkplaatsen ook een breed scala aan accessoires en softwareoplossingen aan. Deze kunnen helpen om de functionaliteit en het gebruiksgemak van uw tachograaf te verbeteren. Van downloadtools en analyse-software tot aanvullende sensoren en randapparatuur, VDO heeft de juiste oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Waarom VDO Werkplaats worden?

VDO Werkplaatsen zijn de betrouwbare partners als het gaat om tachograafdiensten. Hier zijn enkele redenen waarom u voor hen zou moeten kiezen:

  1. Ervaring en expertise: de technici hebben uitgebreide ervaring en expertise in het werken met verschillende soorten tachografen. Ze zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wettelijke vereisten.
  2. Kwaliteit en nauwkeurigheid: VDO Werkplaatsen streven naar de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid in al hun diensten. U kunt erop vertrouwen dat uw tachograaf in goede handen is en correct wordt onderhouden, gerepareerd en gekalibreerd.
  3. Snelle en efficiënte service: VDO Werkplaatsen begrijpen dat tijd essentieel is in de transportsector. Daarom streven zij naar een snelle en efficiënte service, zodat uw voertuigen zo min mogelijk stilstaan.
  4. Volledige naleving van de wetgeving: VDO Werkplaatsen zorgen ervoor dat al hun diensten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Daar kunt u op vertrouwen.

Als u zich wilt aansluiten bij het netwerk van VDO werkplaatsen voor professionele tachograafdiensten, neem dan vandaag nog contact met ons op. Of het nu gaat om onderhoud, reparatie, kalibratie of advies, wij zijn er om u te ondersteunen. Vertrouw op VDO, de makers van de tachograaf.

Ik wil VDO Werkplaats worden